ING schiet ook in Italië tekort bij tegengaan witwaspraktijken

ING is ook in Italië op de vingers getikt voor tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken. De bank is met de lokale toezichthouder in gesprek over maatregelen om de procedures op dat vlak te verbeteren. Zolang die gesprekken lopen, worden geen nieuwe klanten aangenomen.

De tekortkomingen zijn aan het licht gekomen tijdens een inspectie die de Italiaanse centrale bank tussen oktober 2018 en januari 2019 heeft uitgevoerd. ING wijst erop dat al sinds 2017 hard wordt gewerkt aan nieuw beleid om dergelijke risico’s te beperken.

ING kwam in september vorig jaar met justitie in Nederland tot een schikking. De bank betaalde in totaal 775 miljoen euro, omdat het financiële concern te weinig deed om te voorkomen dat klanten geld konden witwassen. Dat kwam de bank op veel maatschappelijke en politieke verontwaardiging te staan.

ING heeft in Italië 1,2 miljoen klanten, aldus een woordvoerder. Het is niet duidelijk hoelang de bank geen nieuwe klanten mag werven.

Of de zaak tot een nieuwe boete zal leiden, is eveneens onduidelijk. ING heeft daar volgens de zegsman op voorhand in ieder geval geen geld voor opzijgezet.

Bron: www.nu.nl